Paardenras: American National Spotted Saddle Horse

American Saddle Horse

 

De Amerikaanse National Spotted Saddle Horse is een robuust paard, afkomstig uit Tennessee. Het is nog maar een vrij jong ras, dat door de Spotted Saddle Horse Association wordt omschreven als een lief, intelligent rijpaard, dat bovendien erg comfortabel is om te berijden.

 

Eén van de opvallendste kenmerken van de National Spotted Horse is zijn bonte vacht. Om geregistreerd te mogen worden, moet het paard, behalve een juiste afstamming, een pinto vacht hebben. Andere kenmerken zijn de sterke benen, kleine oren en de soepele gang. De National Spotted Saddle Horse is een klein paard met een stokmaat van ongeveer 1.50 m.

 

De Amerikaanse National Spotted Saddle Horse Association werd in 1979 gesticht. De Spotted Saddle Horse is nauw verwant aan de Tennessee Walking Horse, de American Saddlebred en de Standardbred.

 

Behalve als paradepaard wordt de Spotted Saddle Horse vooral veel als jachtpaard gebruikt. Hij heeft een rustige aard en is erg vast ter been. Hierdoor is het een zeer geschikt dier om tijdens de jacht mee door de bossen en over de heuvels te trekken.

 

 

Terug naar Rassen Info