Paardenras: American Walking Pony

American Walking Pony

 

De American Walking Pony werd in de eerste plaats ontwikkeld als showpaard voor gangenwedstrijden. Hij heeft drie gangen die kenmerkend zijn, maar in totaal kent hij wel zeven verschillende gangen. Omdat de American Walking Pony van de Welsh Pony afstamt, is hij ook een uitstekend jachtpaard.

 

Met een schofthoogte van ongeveer 1.42 m is de American Walking Pony een betrekkelijk groot ponytype. Hij heeft een welgevormd, klein hoofd op een mooi gebogen en gespierde hals. Verder is zijn rug kort, ligt de schouder mooi schuin en is de schenkel goed gespierd.

 

Deze pony is een kruising tussen de Tennessee Walking Horse en de Welsh Pony. In 1968 werd het stamboek van de American Walking Pony geopend. Alleen paarden die zowel door het stamboek van de Walking Horse, als dat van de Welsh Pony (of een kruising van beiden) zijn geregistreerd, worden toegelaten.

 

De drie natuurlijke gangen van de American Walking Pony zijn de Pleasure Walk, de Merry Walk en de galop. Zowel de Pleasure Walk als de Merry Walk zijn vier-tempo-gangen, die sneller zijn dan de stap (waarbij de Merry Walk de snelste van de twee is). Beide worden beschreven als zijnde gemakkelijke en vrije gangen.

 

 

Terug naar Rassen Info