Paardenras: Amerikaanse Warmbloed

Amerikaanse Warmbloed

 

Elk paard op Amerikaans grondgebied dat tot het Warmbloed-type behoort, is een Amerikaanse Warmbloed (dit geldt net zo goed in Europa voor veel Europese Warmbloeds). Bovendien moet het paard in de Verenigde Staten, Canada of Mexico geboren zijn. Tegenwoordig wordt de Warmbloed voornamelijk gebruikt voor wedstrijden.

 

De Amerikaanse Warmbloed heeft dezelfde kwaliteitskenmerken als de meeste Warmbloed-wedstrijdpaarden. Zijn hoofd lijkt op dat van de Engels Volbloed. Hij heeft goedgevormde schuinliggende schouders en een sterke, goed gespierde achterhand. Zijn korte rug maakt dat het een uitstekend paard is voor allerlei rijstijlen.

 

Het stamboek van de American Warmblood Registry werd in 1981 geopend. Amerikaanse fokkers beweren dat de Europese Warmbloed Paarden in hoge mate met elkaar vermengd zijn, waardoor ze geen aparte rassen zouden vormen, maar eerder verschillende types. In Amerika worden de types niet onderverdeeld, maar vallen ze onder één enkel stamboek.

 

De Amerikaanse Warmbloed is, net als zijn Europese tegenhanger, een atletisch paard dat uitmunt in allerlei verschillende disciplines. Het paard heeft een goede lichaamsbouw en een prettig temperament. Dit maakt hem bij uitstek geschikt voor de dressuur, het springen, de samengestelde wedstrijden en de mensport.

 

 

Terug naar Rassen Info