Paardenras: Arabier

Arabier

 

Het Arabische paard is het oudste en zuiverste ras en is duizenden jaren lang zorgvuldig gefokt. Alhoewel smaken verschillen is het Arabische paard absoluut het mooiste van alle. Het heeft een prachtige trotse houding, een soepele zwevende tred, een breed voorhoofd, een smalle fijngevormde neus, gladde oren en grote levendige ogen. Zijn manen en staart, die hoog gedragen wordt, zijn zijdeachtig. Er zijn geen minimum of maximum stokmaten.

 

Het is niet precies na te gaan wanneer de Arabier is ontstaan, maar op kunstuitingen van 2500 v. Chr. zijn paardenrennen te zien van duidelijk herkenbare Arabische paarden. "De woestijnpaarden" zijn via Spanje Europa binnen gekomen.

 

De veredelende invloed van de Arabier is duidelijk aanwezig bij veel paardenrassen over de hele wereld. De belangrijkste paardenrassen voeren voor 75% Arabisch bloed. Het uithoudingsvermogen van de Arabier is legendarisch en de moderne Arabier blinkt van nature uit in de duurloop. De Arabier is vurig en moedig maar heeft toch een zachtaardig karakter. Foktechnisch wordt de Arabier als de volkmaaktheid zelfve beschouwd.

 

 

Terug naar Rassen Info