Paardenras: Holsteiner

Holsteiner

 

De Holsteiner is een paardenras, en het oudste rijpaard uit Duitsland. Rond de 17e eeuw werd de Holsteiner voornamelijk als koetspaard gebruikt. Tegenwoordig zijn super springpaarden die uitermate geschikt zijn voor (top)sport. Ze worden tot op de Olympische Spelen gebruikt en gezien. Ook hebben ze behoorlijk uitstraling en beweging, waardoor je ze ook steeds vaker ziet in de dressuur (top)sport.

 

Het hoofd van de Holsteiner heeft een rechte profiel met expressieve ogen en grote neusgaten. Zijn hals is sterk en laag aangezet. De Holsteiner heeft veel schoft en gespierde schouders. Hij heeft stevige gewrichten en zijn voeten zijn groot en rond. Dankzij de kruising met de Engels Volbloed is hij zeer edel in zijn uitstraling. Zijn romp is compact en heeft slanke, harde benen.

 

De stokmaat van de Holsteiner ligt tussen de 1.65 en 1.75 meter. De Holsteiner wordt gezien in alle kleuren bruin. Ook vos en schimmel komen voor. Vroeger was schimmel de hoofdkleur De Holsteiner is intelligent, betrouwbaar, werkwillend, stressbestendig en gehoorzaam.

 

 

Terug naar Rassen Info