Paardenras: New-Forest

New-Forest

 

De new Forest pony is een van de bekendste inwoners van het gebied "New Forest" wat in het zuiden van Engeland ligt. De grondslag voor de tegenwoordige New Forest pony werd gelegd door de pony's die al in de 11e eeuw rondliepen in het gebied New Forest. Al in 1208 werd de Welsh gebruikt om het ras te verbeteren. Later werden er ook Highlands, Fells, Sales, Dartmoors en Exmoors gebruikt. Van 1918 tot 1919 verbleef de Polo-ponyhengst Field Marshall in het Forest gebied. Deze hengst heeft een grote invloed gehad op de verdere ontwikkeling van de New Forest pony. In de 19e eeuw werd 't ras sterk beïnvloed door Arabisch bloed.

 

Toch heeft 't ras duidelijk de kenmerken van zijn voorouders behouden.:

 

      • Groot hoofd
      • Compacte bouw
      • Specifieke karakter
      • Specifiek bewegingen

 

In het gebied New Forest leven +/- 2.000 pony's. De tegenwoordige New Forest pony wordt over het algemeen in stoeterijen gefokt.

 

De New Forest pony is door zijn kracht en gewillige karakter een ideale rijpony. Wat afmeting, bouw en kwaliteit betreft verschillen de pony's onderling sterk van elkaar. Hij is zeer geschikt voor cross country's. Zijn beste gang is de galop; deze heeft lage en lange bewegingen. Hij is behoorlijk sterk en kan met gemak een volwassene dragen. Alle kleuren komen voor behalve bont en roomkleurig. De stokmaat is max. 1.45 cm.

 

 

Terug naar Rassen Info