Megan

*** GEPLAATST ***

Projectpaardje, koopje: prachtige, grote, gezonde Tinkermerrie

Megan is de naam van deze prachtige Tinker dame. Ze is geboren in 2006 en meet ruim 141m. Ze is werkelijk een plaatje om te zien met haar lieve koppie en mooi evenredig verdeelde platenbonten vlekken.
Megan is totaal vrij van gebreken maar er is door omstandigheden te weinig gedaan met haar. Ze heeft iemand nodig die de tijd neemt en geen onervaren mensen. Ze beschikt over 3 correcte gangen. Met poetsen is ze hier bij ons braaf.
Haar vorig baasje, die Megan, Mandy en Fritz wegens omstandigheden moest afstaan vindt het leuk om contact te houden en ze schrijft 🙂

Megan !

“Een echte parel. Ontzettend slim, heel erg lief, vind het heerlijk om gepoetst te worden (vooral haar billen, ze draait zich het liefst continu om zodat je alleen haar billen staat te poetsen). Echter eigenwijze tinker, als ze iets niet wil doet ze het niet. Ze daagt je graag uit want ze spiegelt enorm. Ze is het type, wil je dat ik jou vertrouw, vertrouw mij dan eerst. Ik ben coaching met haar gaan doen omdat een vriendin daarin hulp nodig had en daarvoor is Pearl echt subliem !! Pearl vind het daarnaast ook nog eens ontzettend leuk om te doen. Ze stond al te wachten als ik met iemand aan kwam of gaf een seintje als het te lang duurde en we aan de ‘slag’ moesten. Echt geweldig.
Wat een paard en wat een verhaal. Ooit zag ik een paard steigeren en bokken in een stal omdat ik voorbij liep. Dat paard begon al te steigeren als je je pinkie bewoog. Dat was dus Megan. De man naast mij zij ‘niet op letten’ die gaat door naar de slager. Heel spontaan en in een opwelling zei ik ‘nee, ik koop haar wel’. Oeps….
Dag 1. Een dag voor haar stal gestaan met mijn rug naar haar toe (haar aankijken was reden voor een hoop ellende). Een wortel op mijn schouder en maar afwachten. Na enkele uren gesnuif en gestamp werd de wortel van mijn schouder getrokken.
Dag 2. In haar boks gaan staan met de rug naar haar toe en een wortel om mijn schouder. Na enkele uren gesnuif en gestamp werd de wortel van mijn schouder getrokken. Daarna kon ik me omdraaien zonder dat ze in paniek schoot en heb ik haar hoofd voor het eerst aangeraakt, wel nog steeds met veel wortels in de handen. Zonder eten erbij was er geen beginnen aan.
Dag 3. Mocht haar nu aaien. Nog steeds met hoop wortels als beloning maar toch. Tot het midden van haar lichaam.
De dagen erna :
Haar aan haar halster vasthouden was geen optie. Om haar uit haar box te krijgen was de enige optie een heleboel wortels op een rij, elke dag weer. Na veel aarzeling van haar kant stond ze er uiteindelijk. Naast haar box stonden flinke balen hooi dus haar lekker laten eten. Ze stond gewoon los en als ze ergens van schrok kon ze zo haar box weer in. Zo bouwde ze zelfvertrouwen op. Ze had altijd een veilig plekje om naar terug te rennen en dat werkte.
Omdat ze van elke onverwachte beweging schrok ben ik terwijl ze in de box stond voor haar open deur gaan staan met een cd speler. Muziek aan, touwtje in de handen en dansen maar. Heupen alle kanten op, armen ook en het touw ook. Het zag er niet uit lol… maar het werkte wel.
Daarna mocht het touwtje aan haar halster en kon ik met haar aan de wandel. Zolang mijn gedachten bij haar waren en ik lekker tegen haar aanpraatte ging dat goed. Pearl reageert goed als je hardop dingen uitlegt, vertelt wat de bedoeling is en zegt dat ze het hartstikke goed doet. Bij een kruispunt verslapte mijn aandacht want ik stond te bedenken waar we naartoe zouden gaan en toen was Megan ook meteen foetsie,.. in galop terug naar stal. Ze rent altijd terug naar haar veilige plekje.
Ze was panisch voor trailers dus een stuk afgezet, trailer erin gezet en Megan erbij gezet. Toen heb ik sorry gezegd, ‘dit moet je even alleen doen’. En ben weggelopen. Hoop gebok, gesnuif en gestamp maar na half uur werd ze rustig. Sindsdien kon ik haar prima op de trailer zetten en ik hoopte dat ze hiermee zou ontdekken dat ze in haar uppie echt heel veel aankan.
Paardentandarts erbij gehad. Deze man was subliem maar ze ging er evengoed vandoor. Hij liet niet los en ik begon direct tegen haar te praten. Heb er nog een filmpje van. Daarop kan je goed zien hoe ze reageert als je hardop tegen haar praat en vertelt dat ze het gewoonweg hartstikke goed doet.
Daarna zijn we heel veel gaan spelen, muziek aan, beetje dansen, ze vond het beren interessant, was gek op mijn kinderen die ongelooflijk uitbundig en grappig zijn dus Megan kwam wel los. We renden langs de bak en gingen wedstrijdjes doen. Hartstikke leuk. Halster af en op was geen probleem meer. Binnen/buiten brengen ook niet. Eindje wandelen ging prima.
Tot we dichter bij huis gingen staan in een prachtig natuurgebied. Dat verhaal ga ik maar even niet op in want het gaat om Megan. Maar dit had zijn weerslag op mij en de paarden en tot gevolg dat op bepaalde punten we totaal opnieuw konden beginnen want Megan werd uiteraard weer extra waakzaam en voorzichtig, dan gaan de alarmbellen weer af zogezegd. Er zijn daar dingen gebeurd die niet door de beugel kunnen en de paarden waren soms totaal in paniek en gespannen….
Als het om Megan gaat:
– Praten is heel erg belangrijk, vertellen wat er gaat gebeuren en vertellen dat ze het hartstikke goed doet
– Ze raakt in paniek van dwang (als touwtje strak komt te staan is dat in haar optie dwang en raakt ze in paniek)
– Haar afleiden met eten of een liksteen helpt haar enorm. Dan kan ze haar focus verleggen van haar angst naar wat je aan het doen bent en wat je precies van haar verlangd. De drang om te eten is net iets sterker dan haar angst. Het helpt haar enorm om zich te focussen. Dus het helpt haar vooral om haar angst onder een bepaalde vorm van controle te houden en dan ook te overwinnen. Want daarna gaat het beter en kan ze het zonder eten af.
– Wat ik ook vaak deed is haar vooral niet aankijken, eerst mijn hand op haar lichaam, vertellen wat ik ging doen, voor het te doen en dat werkte altijd rustgevend voor haar.”
Megan is in bezit van een paspoort met chip, is onlangs geënt. De prijs wordt hoger naarmate ze hier bijleert en zich laat berijden.

Het reserveren van dit paardje is mogelijk, vraagt u even naar de mogelijkheden?

Klik op een van de foto’s voor volledig scherm

Linkermenu pictogram
Stal Doorstap