Entries 2010


Familie vd Bruggen met Yellowfire uit Oudenaarde (België)

11 november 2010 / Commentaar Silvie:
Hey Melanie,
het heeft eventjes geduurd maar hier zijn toch de beloofde foto’s van Yellowfire! In het begin liep het zeer moeizaam m’n leermeester moedigde mij zelf aan om hem te ruilen, daar hij enorm veel moest leren: niet meer bang zijn van water, goede galop i.p.v. crossen en recht rijden tijdens galop, en niet meer zo schrikachtig zijn. Maar nu zijn we ongeveer 3 maand verder en het vordert zeer goed en hij begint ons goed te kennen: Ik ga meestal rijden op de baan, af en toe al eens met een vriendin en haar paardje wat ook goed gaat! En ik ga nu zelf heel graag met hem op het land om te galopperen. Hij laat hem nu graag wassen en hij schrikt bijna niet meer omdat hij hem zo goed op zijn gemak voelt! Nu ben ik zelf de eerste springoefeningen aan het doen met hem! En ik leer hem verschillende kunstjes; buigen, achteruitlopen, en wijken. Ik heb nooit getwijfeld in hem, ik heb lastige momenten gehad maar heb nooit opgegeven en daar ben ik zeer tevreden over! Ik ben er alle dagen zeker een uur mee bezig!
grtjs Sylvie
UPDATE december 2010:
Yellowfire van familie van der Bruggen is nog niet zo heel lang bij zijn nieuwe baas en toch al verkozen tot het paard van Sinterklaas, waarbij hij niet eens schrikt van Piet zijn bel!

Familie Mesman met Silas uit Delft

24 oktober 2010 / Commentaar mama Mesman:
Hoi Melanie,
We zouden nog even laten weten hoe het met Silas is. Silas maakt het heel goed, vind zijn stal geweldig, en komt helemaal los ook. Hij wil steeds meer werken met mijn dochter, en gaat zich steeds meer openstellen. Het is en schat van een ruintje, echt een knuffelbeertje, heel slim en leert snel. Erg aanhankelijk wordt ie ook, wat heel leuk is om mee te maken en te zien. Hij had de neiging in het begin om steeds uit te breken, meneer had niet zo zin om te doen wat wij wilde, maar met goede grondtraining, krijgt hij nu in de gaten dat het uitbreken steeds minder nut heeft, we zien ook precies wanneer hij het wilt doen, en pakken dat dan aan. Gevolg is dat ie steeds minder en korter die uitbreek neigingen heeft, komt dan ook naar mijn dochter toe, zo van: okee ik weet het ik geef me over jij krijgt gelijk… Hij zoekt ook de steun en veiligheid nu op, bij mijn dochter, i.p.v. een rand van een bak, of de bak-stal deur, erg leuk ook!. Ze hebben echt samen een band gekregen!. Met Casper het fjordje van Amanda kan hij het uitstekend vinden, het zijn echte maatjes geworden, gaat de een rollen dan volgt de ander ook, gaat de een een bepaalde kant op volgt de ander ook, en ze kroelen elkaar, zo grappig om die 2 bij elkaar te zien!. In de toekomst willen we de 2 fjorden dan ook op 1 stal bij elkaar hebben, lijkt me leuk voor de paardjes (Ze staan nu op 2 verschillende stallen). Sinds kort is Wendy ook met hem gaan rijden, nu nog in de bak over een tijdje misschien ook buitenritjes samen met Casper en mijn oudste dochter. Amanda komt 1x per week met casper naar de stal van Silas-Wendy en dan rijden ze samen in de bak. Het rijden gaat ook steeds beter, hij krijgt er zin in! Wendy vind hem heerlijk zitten en rijdt graag nu op hem. Wat dan ook uitstekend gaat, op dit moment. We doen het wel rustig aan met hem en geven hem de tijd om ons te gaan vertrouwen, dus steeds een stapje verder, we merken dat dit voor Silas de manier ook is. Silas heeft inderdaad een gouden hartje, hij steigert of trapt nooit. Op zijn stal zijn de mensen gek op hem, vinden hem heel erg lief! Tot zover de update over Silas. Tot het volgende berichtje over Silas.
MVG Fam. Mesman, Delft

Familie Hage met Yibke uit Roosendaal

24 oktober 2010 / Commentaar Nadja:
Hoi Melanie,
Hier de beloofde foto van mij en Yibke, mijn mooie Friesche stamboek merrie, die ik 2 jaar geleden bij jullie kocht. Na een beetje moeilijke start gaat het nu geweldig, we hebben inmiddels zo een sterke band samen. We rijden 4 à 5 keer per week in het bos en over de heide, daar hebben heel veel bekijks, want het is een prachtige merrie geworden!
Groetjes Nadja en een hoefje van Yibke

Familie Kuijstermans met Thrust uit Zegge

22 oktober 2010 / Commentaar Demi:
Hallo Melanie,
In maart is Thrust bij ons gekomen. In het begin was ze schrikachtig en erg fel. Nu gaat het super met haar. Ze is super lief en heel rustig. We zijn sinds kort ook gaan springen, dat vindt ze erg leuk. We zijn al een paar keer met de trailer naar het bos geweest, dat vindt ze ook erg leuk. Ik heb zelfs al een dressuurwedstrijd met haar gereden! Het is gewoon een superpony!!!!!
Groetjes
Demi Kuijstermans.

Kirsten Brink met Varox uit Edegem (België)

22 oktober 2010 / Commentaar Kirsten:
Hoi,
Hier Kirsten uit Edegem (België), het nieuwe baasje van Varox. We hadden beloofd om nog een paar foto’s te sturen. Varox doet het hartstikke goed en hij is heel leergierig. Hij is heel lief en kan het heel goed vinden met de andere paarden. Hij staat ook vaak op de wei met zijn vriendjes. In het begin moest hij een beetje wennen aan de nieuwe omgeving maar hij doet het nu steeds beter. Kijk maar naar de mooie foto’s.
Groetjes Varox (roepnaam Rox) en Kirsten

Liesbeth Deckers met Sverre (Fury) uit Genk (België)

5 oktober 2010 / Commentaar Liesbeth:
Hier een foto van Sverre (Fury). Het rijden gaat super goed, we wisselen lekker veel af. Dan eens dressuur, springen, boswandeling of gewoon een dagje wei. Hij vindt alles best, echt een super paardje. Sverre zijn adresje in Manege Kattevenia in Genk, België. Zou fijn zijn als wij bij nieuwe baas komen te staan.
Groetjes Liesbeth en Sverre

Familie Brans met Lotje uit Gassel

30 september 2010 / Commentaar familie Brans: (Reactie d.d. 30-09-2010)
Hallo Melanie,
Hierbij de foto’s van Lotje met Niki en Crissy. Lotje heeft het bij ons erg goed naar haar zin we rijden met haar in de wei en gaan regelmatig met haar naar de bossen. Haar staart begint al mooi aan te groeien.
Groetjes Tonny, José, Niki en Crissy Brans.

Ruitervereniging Rozenburg met Makker uit Rozenburg

23 augustus 2010 / Commentaar Heleen Sonneveld-Mulders:
Hoi,
Het heeft even geduurd, sorry, maar hier dan toch de beloofde foto van Makker bij zijn nieuwe baas. Hij doet het steeds beter in de lessen, zijn conditie gaat met springen vooruit. De buitenritten die we met hem maken gaan nog erg rustig omdat hij in de galop af en toe op zijn plaats gaat staan springen, maar ook dat gaat steeds beter. Hij staat 24/7 buiten en heeft het prima naar zijn zin. Op de foto loopt hij een B proef bij de KNHS bij ons op het terrein.
Goeten Heleen Sonneveld-Mulders Ruitervereniging Rozenburg

Familie Bosman met Jazz uit Heerde

19 augustus 2010 / Commentaar familie Bosman:
Hier een verhaaltje over Jazz.
Het gaat al een stuk beter met haar ondanks dat ze een draver is kan ze leuk en lang galopperen. Ook loopt ze leuk rond, nog wel wennen aan het bit. Je kan nu ook met haar knuffelen en haar pakken uit de bak, dus dat is ook al een stuk verbeterd. We hebben ook al met haar gesprongen het was wel even wennen maar op het einde sprong ze wel en ook nog eens goed. We zijn erg blij met haar, omdat ze echt braaf is.
Groetjes Shirley en Cynthia Bosman Hoefjes van Jazz

Anita de Jonge met Katara uit Vlissingen

18 augustus 2010 / Commentaar Anita: (
Hallo Melanie,
In januari 2010 kocht ik Nesquick van je. Ik heb haar naam veranderd in Katara. Het rijden gaat heel goed, soms is ze nog wat schrikachtig maar dat is al een stuk minder geworden. Ook in de binnen rijbak gaat het steeds beter ook al was ze dat niet gewend. Ze is super lief en aanhankelijk. We zijn al echt dikke vriendinnen aan het worden. Springen vind ze geweldig net als de buitenritten in het bos. Volgend jaar zal ze voor het eerst naar het strand gaan. Het contact met de vorige eigenaars loopt ook goed. Ze zijn blij dat Katara goed terecht is gekomen en ze komen een keer kijken hoe het met haar gaat.Nog bedankt voor je goede advies om een jongere bijrijdster erbij te nemen.
Groetjes van Anita de Jonge en Katara uit Vlissingen

Maxime Bataille met Sandy uit Zwijndrecht (België)

12 augustus 2010/ Commentaar Sandy:
Hallo;
ik ben Sandy Ik sta elke dag lekker op de weide tussen de andere paardjes en ik ben goed tot rust kunnen komen. En nu verder trainen om in september het school van mijn baasje mee te starten!
Dikke knuffel!

Familie Van Sweevelt met Michelle uit Halen (België)

12 augustus 2010 / Commentaar Tifanny:
Hallo Melanie,
deze foto is getrokken op de manege. Michelle is een echte super pony; soms nemen we al een sprongetje. Hij is echt gelukkig met zijn nieuwe thuis. Hij staat hier bij ons thuis tussen de koeien en dat gaat heel goed.
Groetjes van Tifanny uit Halen (Belgie)

Familie Jansen met Paulus uit Boxmeer

9 augustus 2010 / Commentaar familie Jansen:
Het gaat erg goed met Paulus! dank jullie wel!

Julie Marecaux met Zarah uit Berendercht (België)

3 augustus 2010 / Commentaar Julie:
Hoi Mel,
Alles gaat super goed met Zarah. Iedereen is dol op haar! Tijdens het rijden en longeren probeert ze zo goed mogelijk haar best te doen om te doen wat ik vraag. Ze heeft een super karakter en een hoog knuffelgehalte. Zelf het galopperen neemt ze goed op. Ik ben echt super tevreden met mijn dravertje en hoop dat we het samen nog ver zullen schoppen.
Bedankt voor deze top merrie!
Groetjes van Julie & een hoefje van Zarah

Kitty Geerts met Calido uit Antwerpen Zwijndrecht (België)

19 juni 2010 / Commentaar Kitty:
Dag mensjes!
Ik ben Calido en samen met mijn nieuw baasje Kitty heb ik reuze veel plezier. Lekker rijden en heerlijk op de wei, echt een lief baasje. Ben heel blij dat ik hier ben terecht gekomen. Echt super, ben gezond en wel!
Groetjes Calido en kitty

Familie Van Eyck met Olina uit Vosselaar (België)

9 mei 2010 / Commentaar familie van Eyck:
Olina:
Ons eerste paard, dat ook nog eens een zalig karakter heeft; houdt ons alle dagen leuk bezig!! Als beginnende ruiters leren we alle dagen bij en dat gaat fantastisch met Olina. M’n dochter en ik zijn er terecht trots op.
Groetjes van de familie Van Eyck uit Vosselaar (België)

Sharida Boone met Oticio uit Waarde

21 mei 2010 / Commentaar Sharida:
Oticio is 1.5 jaar terug bij ons in Zeeland gekomen. Hij was op het begin wel een beetje schrikachtig en best druk. dat was aan een kant niet zo leuk, maar na 2 maanden is hij super braaf en lief geworden. Hij vond springen heel eng. (de hindernissen dan) dat was wel jammer, maar met veel geduld springt hij nu netjes in het bos. Vorig jaar zomer met hem op ponykamp geweest en dat was voor hem een goede ervaring. Op Koninginnedag gingen we versiert mee doen aan de optocht. Trillen dat hij deed, haha, maar het was superleuk en we hadden de 3e prijs!!

Familie Hekel met Tjetske Brechtje U uit Almere

8 mei 2010 / Commentaar Laura:
Hoi Melanie,
wij hebben Tjetske in januari 2009 nog helemaal groen bij jullie gekocht. Inmiddels zijn wij al lekker op weg met het dressuren, en het gaat toppie! Hierbij nog een leuke foto van Tjets en mij onder het zadel! Hopelijk komen we bij jullie op de site te staan!
Groetjes, Laura uit Almere

Familie Offerman met Iwan uit Swifterbant

30 april 2010 / Commentaar Maxime:
Hoi Melanie!!
Februari 2009 kocht ik bij jullie Speedy! Super lief schatje maar de klik was er niet dus uiteindelijk besloten op zoek te gaan naar een nieuw paard. Nou kocht ik april 2010 bij jullie Iwan…een ouder paardje maar super fijn! Ik kan heerlijk met hem dressuren, springen hebben we nog niet uitgeprobeerd maar dat komt nog! De wedstrijdervaring heeft hij natuurlijk al. In het bos langs de weg langs groot verkeer hij doet het superrr! Dit geeft me vertrouwen en kan relaxt het paard op!!! Zijn nieuwe stal vind hij ook helemaal super en staat lekker veel op de wei met een 4 jarige merrie! dit houd hem heerlijk speels! die zijn al erg verliefd haha.Mijn moeder heeft ook al een paar keer op Iwan gezeten! nog ff en ze rijd er zo op weg. Afgelopen zondag heb ik een fotoshoot moeten doen, hier heb ik ook leuke foto’s van dus ik doe er 1 bij, Dan zie je hoe mooier hij al is geworden in korte tijd! Z’n wintervacht is er zo goed als af! Bij deze wil ik je superrrr bedanken voor weer je goede hulp!!!! Ik ben helemaal happy en mocht het nodig zijn kom ik zo weer bij je terug!!
Groetjes van Maxime en Anja Offerman, en een knuffel van Iwan!!!!

Fieb Vandecruys met Ganesh uit Geel (België)

25 april 2010 / Commentaar Fieb
Ganesh heeft nu al veel meegedaan aan dressuurwedtsrijden en we zijn nu aan het trainen voor jumping. Hij is echt de allerlieftse pony van de hele wereld!! Ik heb Ganesh Van De Sekebees bij jullie gekocht (een echt schatje) bijna 2 jaar geleden nu. Ik zou graag hebben dat deze foto op de site staat.

Astrid Mulders met Saprestie uit Breda

14 april 2010 / Commentaar Astrid:
Hoi Melanie,
Sinds eind februari 2010 ben ik helemaal verliefd geworden op Saprestie, het is net of ik mijn allereerste pony terug heb die ik kreeg toen ik 11 jaar oud was. Saprestie en ik hadden gelijk de klik en de chemie en we genieten elke dag van elkaar. Samen heerlijke ontspannende buitenritjes en lekker kroelen en knuffelen met elkaar. Als ze me hoort begint ze al te hinniken en als ik haar stal in kom dan komt ze gelijk met haar kopje tegen me aan staan alsof ze wil zeggen: Kom even lekker knuffelen met elkaar!!! Ben zo verzot op haar en samen zijn we 1 en zijn ook echt op elkaar ingespeeld en we rijden werkelijk waar overal naar toe en we vertrouwen blindelings op elkaar. Het is echt een wereldpaardje, mijn droompaardje voor altijd!!!
Hou ontzettend veel van mijn lieve Saprestie!!!
Heel veel liefs Astrid Mulders

Familie Koornneef met Juvena uit Breda
14 april 2010 / Commentaar familie Korneef:
Robert heeft een paar weken geleden Juvena overgenomen die ook bij Melanie vandaan komt, ze is echt een toppertje en Robert is een beginnende ruiter en die twee horen echt perfect bij elkaar. Het gaat super goed met haar blessure en Robert en Juvena genieten van elkaar tijdens het rijden in de bak en de buitenritten, je ziet ze dan samen stralen en dat is echt super om te zien. Ondanks dat Juvena 19 jaar wordt krijgt Robert continu complimentjes hoe fantastisch Juvena eruit ziet en ze gedraagt zich voorbeeldig, ze is koel in haar hoofd en kijkt nergens van op of om, die twee zijn voor elkaar gemaakt en genieten iedere dag van elkaar! Ook met haar blessure gaat het top en Melanie jij bent ten alle tijden goud eerlijk geweest en ondanks haar blessure wilde Robert haar dolgraag hebben omdat het gelijk liefde op het eerste gezicht was en ze doet het zo goed dat zelfs niets meer te merken is van haar blessure omdat ze de perfecte baas in Robert heeft gevonden en ze kan genieten van heerlijke rustige buitenritjes met af en toe een drafje, meer hoeft ze niet te doen en kan lekker genieten van het vertroetelen en de verwennerijen!
Ps. jij bent een topper Melanie en wij zijn echt dolgelukkig met onze lieve paardjes en je hebt ons goed geadviseerd.

Anita Marx met Dulce uit Tongeren (België)

30 maart 2010 / Commentaar Anita:
Op de foto’s zie je mij samen met Dulce. Dit was de eerste keer dat ik met haar ging rijden. Het ging super. We hadden beide heel erg veel plezier. Het is heel gek, maar het voelt of we elkaar echt goed begrijpen bij het rijden. Zij weet precies wat ik leuk vind en ik weet wat zij leuk vindt. Ik ben ervan overtuigd dat we een prima combinatie zijn en dat we samen ver zullen geraken mits de nodige training. En uiteraard houden we jullie ook dan op de hoogte. Nu eerst heel rustig opbouwen en lekker op de weide, knuffelen,… Het knuffelen vindt ze geweldig! Het is een echte aandachtstrekker. Ze is zo lief en braaf dat mijn man haar ook kan verzorgen en vertroetelen. En ook mijn trainster (die hier in België toch wel aan de top meedraait) vindt haar een geweldig paardje. Kortom, ik ben heel erg blij dat ik dit paardje bij jullie gekocht heb!
Groetjes Anita en Dulce

Cindy Franke met Jappeloep uit Bodegraven

Maart 2010 / Commentaar Cindy:
Hee Melanie..
het gaat super met Jappeloep! Jammer dat het niet klikte met Vinnie, hopen dat hij nu wel een nieuw baasje heeft, ik stuur binnenkort wel meer foto’s van Jappeloep. Hij heeft het hier erg naar zijn zin! Op de foto’s leek die niet zo heel leuk, maar toch is het een toppertje van 16, met een 8 jarig gedrag! Ben blij met hem.
Groetjes Cindy Franke uit Bodegraven

Stefanie van Buuren met Ynia uit Teteringen

Maart 2010 / Commentaar Stefanie:
Hoi Melanie
Het gevoel is wederzijds super, ik had me geen beter paardje kunnen wensen, ze is slim, kalm, koel in het koppie… en prachtig! Alles wat een mens zich in een paard kan wensen. Het is werkelijk een heel apart beestje, ze heeft zelfs al haar eigen fanclub op de manege, iedereen is verliefd op dat heerlijke koppie en die geweldige bos met haar! Hier een paar foto’s in het zonnetje, met haar mooie nieuwe deken. Bruin staat haar echt super, dus ik ben met die trend verdergegaan, zoals je ziet. Ze is behoorlijk aan het afvallen, wat ook wel nodig was. Ik merk het vooral aan de singel, omruiling was toch niet nodig want ik kan de singel nu al op het tweede gaatje doen, op alle vier de singelstoten! Ik heb haar ook een dikke knuffel van jullie allemaal gegeven.
Groetjes van Stefanie en een hoefje van Ynia!

Merle van de Laar met Malito uit Beek en Donk

Maart 2010 / Commentaar Merle
Hallo Melanie
Gaat super met Malle. Heb zijn naam gewijzigd in Malito. We rijden al wedstrijden samen En ben hartstikke gelukkig met hem.
Groetjes Merle

Laurra Sierra met Kikiquer’s Calistha (Schanulleke) uit Schagen

Februari 2010 / Commentaar Laurra:
Hallo allemaal daar,
jullie kennen der vast nog wel: Schanulleke oftewel inmiddels Kikiquers Calistha. Het gaat heel erg goed met haar, ze groeit helaas alleen iets minder hard als ik gehoopt had. In mei gaan we der zadelmak maken, maar denk dat dat weinig problemen geeft ze is zo rustig. Hierbij een kerst groet van ons. Het andere paard op de foto is me andere merrie genaamd Kikiquers Siërra we hebben dus al een heuse stal naam, hihi…
Groetjes Laurra en Calistha

Cindy Deroo met Zero Risk uit Sint-Pieters-Leeuw (België)

Februari 2010 / Commentaar Cindy:
Zero is superlief en aanhankelijk, ook al is hij nog maar 3 jaar en half. Ben superblij met men schatje ..

Rob Wesselink met Emilliano uit Enschede

Januari 2010 / Commentaar Rob:
Hallo,
We hadden nog belooft wanneer we een foto van Emilliano hadden om hem op te sturen, bij deze een foto van het carnaval springen. Hij is super braaf heeft zich al helemaal ingeleefd hier en plaagt de andere paarden zeer graag. Het gaat heel goed met het rijden hij leert graag en wil graag werken.
Groetjes Rob Wesselink
Left Menu Icon
Stal Doorstap