Entries 2013

Carine Ceurvelts met Pedro uit Berchem (België)

20 december 2013 / Commentaar Carien:
Eindelijk een bericht van deze kant. Met mij en Pedro gaat alles super, ik ga regelmatig met hem wandelen aan de hand en ondertussen rijden we ook buiten onder de man. Eten is zijn allergrootste hobby.
Groetjes en hoefjes van Carien en Pedro

Liesbeth Panneels met Lullubelle uit Vilvoorde (België)

2 december 2013 / Commentaar Liesbeth:
Hallo Mel,
Met lullubelle gaat alles goed, we waren niet zo goed gestart maar nu na 2-3 maand lukt het aardig. Ze is een heel aanhankelijk paardje en suuuuper braaf, ze volgt je beter dan een hond. Ze is zeker niet de gemakkelijkste om te rijden maar dit maakt het juist leuk omdat er een uitdaging is en elke keer gaat het beter en beter, hoofdje beweegt bijna niet meer. Ook op wandeling gaat het goed. Het is echt een schat ik zou haar voor geen geld meer kunnen missen, bedankt.
Groetjes

Familie Linders met July Lady uit Zandvliet (België)

26 november 2013 / Commentaar Rita:
Beste Stal Doorstap,
Op 2 oktober mochten wij de Irish Cob July Lady in onze familie verwelkomen. Nu zijn we bijna 2 maanden verder en we hebben al met volle teugen kunnen genieten van deze ondeugende, maar zo lieve ‘Tinker’. In bijlage kunnen jullie een aantal foto’s terugvinden, zoals de kennismaking met haar nieuwe thuis, onze 1e buitenrit en met haar grote vriend Warempel. Zoals jullie kunnen zien stelt ze het goed. We hebben nog geen moment spijt gehad dat we haar gekozen hebben.
Met vriendelijke groeten,
Rita Linders

Familie Magdaglio met Marnikx uit Deurne (België)

18 november 2013 / Commentaar Nathalie:
Beste,
Bij deze zou ik jullie heel graag willen bedanken met onze aankoop Marnikx. We hebben er nog geen enkele second spijt van het is een super paardje, al had hij op het begin moeilijk met rijden gaat dit nu fantastisch het is een droompaardje hier zijn ook wat foto’s.
xxxxx

Familie Iserman met Myra uit Grobbendonk (België)

14 november 2013 / Commentaar Peggy:
Ik ben er gisteren mee gaan wandelen samen met mijn andere Tinker en ze deed dit geweldig. Wel schrikt ze soms van bepaalde dingen maar ze zet het niet op een lopen of zo. Vandaag heeft ze een gymkana mee gedaan en ook dit deed ze goed. Ze wordt wel verwend door kids, ze hadden vandaag dan ook vlechtjes gemaakt voor het wedstrijdje.
Een echt knuffelbeestje
Groetjes Peggy Iserman

Familie de Blick met Sandokan uit Wommelgem

28 oktober 2013 / Commentaar Anke:
Beste,
ik ben de nieuwe eigenaar van Sandokan, het veulen van Helle. Ik weet niet of jullie ze nog kennen?
Sando is een zeer braaf veulen, zo rustig dat hij is, heb nog nooit z’n rustig veulen gezien. Sando staat samen met hengst van 2,5 jaar. Het zijn echte speelkameraadjes die 2. Gisteren lag Sando neer in de weide ben gewoon naast hem gaan zitten en bleef zeer rustig liggen. Grondwerk doet hij ook goed; halt, achteruit, voorwaarts. Sando is echt een gemanierd veulen en goed in de hand. Ik hoop dat jullie het leuk vonden dat ik contact opnam met jullie.
mvg,
Anke en Sandoke

Lisa Boelaart met Ewan uit Merelbeke (België)

25 oktober 2013 / Commentaar Lisa:
Hallo,
Ewan vermaakt zicht super en heeft zicht rap aangepast bij ons. Hij staat elke dag lekker op de wei met zijn shire vriend.
mvg Lisa

Familie van Tichelen met Olivia uit Essen (België)

22 oktober 2013 / Commentaar familie van Tichelen:
Hallo,
hier dan eindelijk een berichtje over Olivia. Wij hebben haar bij jullie gekocht begin juni en het gaat echt super! Ze is nog steeds hevig en fel vooral in de groepsles, maar we zouden ze toch niet meer kunnen missen!
Groeten vanuit Essen.

Familie Luts met Pretty Molly uit Hasselt (België)

14 oktober 2013 / Commentaar familie Luts:
Hallo Melanie,
Hier ons tekstje voor op de site.
Lieve Pretty Molly,
Je bent ons eerste eigen paardje. En we hebben nog geen seconde spijt van onze keuze. Je bent nu een dikke week bij ons en dit gaat prima. Je bent lief, zachtaardig en rustig. Je houdt ervan om geborsteld, geknuffeld en gemasseerd te worden. We zijn er zeker van dat we samen een prachtige tijd tegemoet gaan. Je zit voor altijd in ons hart!
Liefs van Nathalie, Peter, Loranne en Aukelien uit Hasselt

Ludo Hayen met Anna uit Lommel

16 september 2013 / Commentaar Ludo:
Hallo Melanie,
hier heb je dan enkele foto’s van Anna. Ze stelt het goed en we beginnen aan elkaar te wennen. 3 keer in de week rijden wij in het bos. En ze vindt het steeds leuker.
Grts Ludo

Familie de Rooij met Queen uit Zegge

29 augustus 2013 / Commentaar Inge:
Queen (nu Gypsy), stond gisteren avond al samen met Shet Elke hooi te eten. Ook vandaag zijn ze niet van elkaars zijde geweken. Ook onze dochter Britta vindt haar geweldig. Ze is echt heel erg lief.
Groetjes Inge de Rooij

Yvonne Braam met Willy Fan de Tibsterwei uit Driemond

24 augustus 2013 / Commentaar Yvonne:
Hoi,
Hier een foto van Willy. Wat een super lief paard is ze. Ze is super sociaal naar andere paarden en dol op aandacht. Met haar overbeet gaat het ook goed ze kan prima eten en heerlijk kroelen met haar soort genoten. Ze moet nog veel leren onder het zadel maar ze vind het geweldig om wat te doen.
Groetjes van Yvonne Braam en Willy Fan de Tibsterwei

Familie van Alphen met Toby uit Berlicum

8 augustus 2013 / Commentaar Laura:
Hoi,
Nou met Toby gaat alles super goed. Ze heeft het erg naar der zin, en wij ook met haar. Ze heeft al mee gesprongen op de wei. Ze heeft ook een lief vriendje op de wei, namelijk mijn Fries. Ze zijn super lief samen. Mijn moeder is ook helemaal blij met der. Super pony!!
MVG Laura van Alphen & Monique Hendriks

Familie boertje met Ilse W uit Middelharnis

5 augustus 2013 / Commentaar Sarah:
Hoi Melanie,
Ik heb gisteren met Ilse voor het eerst gereden! Het ging hartstikke goed! De instructrice heeft wat foto’s gemaakt. Ik heb een aantal bij gedaan voor nieuwe baas. Ilse kan sinds gisterochtend ook een kunstje! Als ik mijn schoen aanwijs dan maakt ze het klittenband open! Ik zal er vandaag wel even een filmpje van maken. Met Ilse gaat het allemaal heel erg goed, ze heeft het erg naar d’r zin en is lekker relaxt. Ze komt elke dag buiten en dat doet haar zeker goed! Ze is lekker ontspannen. 😉
Groetjes, Sarah
UPDATE 04-07-2014:
Hoi Stal Doorstap!
Ik dacht, ik geef weer even een “update” hoe het met Ilse nu is. Met Ilse gaat het heel erg goed, onder het zadel loopt ze nu steeds lekkerder en fijn ontspannen. Buitenritten doet ze ook al heel erg stoer, we hebben zelfs al onze eerste strandrit achter de rug! Binnen no-time relaxed! We hebben ook aan een TREC-training meegedaan, dat houd in; hindernissen (boomstammetje, heuveltje op en af, waterbak, af- en opsprong, enz.), daarna het theorie gedeelte voor mij en de andere ruiters en als afsluiting een buitenrit met kaart. Nu, in de zomer, staat ze lekker dag en nacht op de wei met nog 4 andere paarden en in de winter heeft ze een plekje buiten voor overdag en een stal voor `s nachts. Ik heb wat foto`s bijgevoegd van het springen, de strandrit, TREC-training en nog wat foto`s. Zoals je ook op de foto`s kan zien, heeft ze korte maantjes, met als doel hele mooie, dikke, lange manen. 😉
Groetjes, Sarah en Ilse

Dinah Hulsmans met Samber uit Genk (België)

24 juli 2013 / Commentaar Dinah:
Samber maakt het goed en hij heeft al veel nieuwe vriendjes gemaakt! Het is het liefste paardje wat er bestaat. Hij doet het zeer goed nu, een super knuffelaar.

Annelies Leysen met Freya uit Zandvliet (België)

22 juni 2013 / Commentaar Annelies:
Hallo,
In bijlagen vind je de foto van de 2. Met Freya gaat alles super! Ondertussen al een veulentje er bij ! Met veel groetjes uit Zandvliet (België)
Met Vriendelijke Groeten Annelies

Janine en Roos van Drie met Vera en Sabia uit Lunteren

5 juni 2013 / Commentaar familie van Drie:
Beste Melanie,
Enkele maandjes geleden hebben wij bij jou een leuke en lieve pony gekocht. Vera de Appaloosa kinderpony. Mijn dochter is helemaal blij met Vera, vooral toen wij erachter kwamen dat Vera ook nog eens drachtig was. We hebben wel aantal weekjes in gezonde spanning geleefd van wanneer komt de veulen en wat voor een veulen komt eruit. Nou ik kan je vertellen afgelopen zondagnacht 2 juni is er een mooie veulen geboren!! Het is een merrie, alles erop en eraan en gezond verklaart door de veearts. Wij denken dat ze een pintaloosa is. En we noemen haar Sabia Moeder en dochter maken het prima. Vera is een lieve en goede moeder! Over een aantal weekjes pakt mijn dochter Roos met Vera samen de rijlessen bij de ponyclub weer op.
Met vriendelijk groet,
Janine en Roos van Drie uit Lunteren

Jolissa, Jolien & Jessica Rosita met Venice uit Temse (België)

27 mei 2013 / Commentaar Jolissa:
Hallo daar!
Ik ben een van de drie nieuwe baasjes van Venice, zo`n schat je kent hem vast wel nog, zo eentje kun je niet vergeten. Ik ben de jongste van de drie, en had beloofd je foto`s te sturen, daarom doe ik het nu! Ik wil eerst en vooral zeggen dat ze ontzettend lief is, ze komt wel niet met ieder paardje overeen, maar toch heeft ze al wat vriendjes gemaakt, we hebben toch wel al veel op haar gereden, en zelf in galop gaat het heel goed! Ik ben zooo blij met haar, het is wel een grote verandering, maar voor haar hebben we alles over.
Van: Jolissa de Moor

Familie Dehaes en Van Berlamont met Mr Blue uit Bonheiden (België)

8 mei 2013 / Commentaar Nancy en Nathalie:
Hallo,
Onze paarden zijn onze hemel het is zo ontspannend om bij hun te zijn, weg van de stress! Alle dagen komen ze buiten, ze worden gereden, aan de longe gezet, in de wei of gewoon is los in de paddock of binnenpiste. Elke dag gaan we er naartoe om ze te vertroetelen en elke dag krijgen ze boven hun eten en hun hooi en goede portie wortelen!
Groetjes aan allemaal daar!

Ruya Busink met Unau uit Dordrecht

18 april 2013 / Commentaar Ruya:
Hier een verhaaltje van mij, Unau!
10 maart was ‘t eindelijk zo ver, ik zal mijn nieuwe baasje gaan ontmoeten. Vol verwachting stapte ik ‘s morgens in de trailer, om de reis naar Dordrecht te maken. Wat was ik zenuwachtig.. Zouden ze mij wel leuk vinden? En ja hoor.. Eindelijk kwam ik aan ! Mijn nieuwe familie stond mij al op te wachten. Ik keek m’n ogen uit. Een stal helemaal vol met hooi! Allemaal nieuwe spulletjes speciaal voor mij alleen! Nadat ik mijn baasje een aantal keer van mijn expres van mijn rug te hebben gegooid, vond ik ‘t wel welletjes. Dat verdiende ze ook niet.. Elk vrij uurtje is het een Unau uurtje! Ik word behandeld als een prinsesje. Ik hoef maar met mijn hoofd te bewegen en er word een wortel in me mond gedaan. Vandaag is het ook een spannende dag geweest met m`n baasje, we hebben voor ‘t eerst een buitenrit gemaakt. En ik heb me netjes gedragen! Ik heb samen met m’n baasje besloten dat we voor altijd samen blijven, en niemand tussen ons in kom!!! Ook wil ik Stal Doorstap bedanken voor alles, en voor het vinden van mijn nieuwe stal.
Groetjes van Ruya en hoefjes van Unau!

Familie de Boevé met Karina uit Keerbergen (België)

15 april 2013 / Commentaar Familie Boevé:
Hallo Melanie, Danielle,
Karina staat nu sinds vrijdagavond bij ons, de rit naar huis is super gelopen. wel veel file gehad en dat vond Karina niet leuk 🙂 elke keer als we stil stonden, begon ze met haar voorbenen te schrapen, tot we weer reden, dan was ze weer rustig 🙂 Het is nog even wennen voor haar in haar nieuwe stal, en ze heeft een consequente hand nodig, want anders durft ze af en toe gewoon door je heen te lopen, maar ze is wel heel lief. Elke dag staat ze een paar uur op de paddock, eens het wat beter weer is gaat ze meer op wei kunnen maar helaas willen de weergoden niet erg meewerken… Ze kan lekker de dramaqueen uithangen, maar Chiara ook dus dan passen ze wel goed samen 🙂 Zo doet ze alsof ze nog nooit gepoetst is, en alsof ze het spuitbusje voor de manen en staartontklitter niet kent, en de getten voor aan haar benen, maar Chiara laat zich daar niet aan vangen. Chiara is er begonnen grondwerk mee te doen, zo zal het dramagehalte wel wat afnemen en hun band nog beter worden. Verder is het een geweldige knuffel, dat is wel leuk. Als ze op de paddock staat en ze ziet ons aankomen, komt ze dadelijk aangelopen, zo leuk is dat! Chiara heeft er ook al een keertje op gereden, ging wel goed voor de eerste keer, maar natuurlijk moeten ze nog wat aan elkaar wennen.
Groetjes Bieke

Familie Pannemans met Amy uit Dilsen-Stokkem (Limburg)

6 april 2013 / Commentaar familie Pannemans:
HALLO IEDEREEN, WE HEBBEN ONZE PONY AMY NU EEN DRIE TAL WEKEN EN WE MOETEN ZEGGEN DAT HET EEN HEEL LIEVE BRAVE PONY IS; ZE EET GRAAG WORTELS, APPELS EN KORRELS! ZE DOET HET OOK HEEL GOED IN DE STAPLESSEN EN HEEFT ZELFS AL EEN SPEELKAMERAAD ERBIJ PONY BRUINTJE!! HET IS EEN ECHT KNUFFEL EN KENT ONS AL HEEL GOED ZE WORDT OOK DRIE KEER PER WEEK GOED BEREDEN EN WIJ GAAN HAAR VIER TOT VIJF KEER PER WEEK BEZOEKEN EN VERWENNEN. HIER ZIJN ENKELE FOTO’S VAN ONZE MOOI PONY!!
Groetjes van Joke, Katrien & Jo

Sára Polyák met Geertje en Dirkje uit Inárcs (Hongarije)

3 april 2013 / Commentaar Sára:
Dirkje and Geertje. They live in Hungary. My name is Polyák Sára. We love their very much!

Daisy Matthijs met Sidi uit Diepenbeek (België)

28 maart 2013 / Commentaar Daisy:
Beste Melanie,
Een klein maand geleden heb ik bij Julie Sidi gekocht. Het gaat super goed met hem, een echte knuffel(kontje). Zijn ook al paar keer in bossen gaan rijden en dat vindt hij super leuk. En hij heeft ook een goeie vriend bij hem op wei ze vinden het beide super leuk. En we zijn al super vriendjes geworden.
Grtjs Daisy

Familie De Becker met Tamara uit Zemst-Bos (België)

25 februari 2013 / Commentaar Zoe:
Tamara is zeer gelukkig hier en ze houdt van de aandacht, ik heb zelf al met haar gesprongen en het ging heel goed alleen mijn houding was nog niet tip top in orde maar we werken eraan. Ik ga 28 april zelf al een dressuur wedstrijd mee rijden en we zijn nu volop aan het oefenen, ze vind haar maatje ook heel leuk, de eerste dag dat ze hier aankwam stond de dekhengst van onze buren buiten dus waren ze naar elkaar aan het roepen maar met een beetje eten kalmeerde ze snel 🙂 Nu zijn het de beste maatjes, als mijn opa de mesthoop aan het leegmaken is verschiet ze altijd van het geluid van de tractor en crost ze de weide door dat is super schattig om te zien, als ik in haar neus blaas wordt ze een beetje knorrig maar dan vraag ik een voetje en krijgt ze een snoepje en dan is alles terug okee 😉 Met haar dressuur rijden is echt hemels, ze wijkt als de beste en ze loopt super mooi, bedankt voor dit super paardje
Mvg Zoe

Cindy Laenen met Duke uit Beerse (België)

9 februari 2013 / Commentaar Cindy:
Hey,
Ik heb Duke nu ruim een maand en ben er enorm blij mee. Het is een super braaf en aanhankelijk paardje. Hij is de beste vriend van iedereen op stal.

Robi van Liempd met Uilkje uit Schijndel

4 februari 2013 / Commentaar Robi:
Hoihoi,
Ongeveer een maand of twee geleden hebben wij Uilkje van jullie gekocht. Het gaat goed met haar en we zijn er superblij mee!
Hierbij een foto voor jullie Nieuwe Baas rubriek!
Groetjes Robi van Liempd

Familie Van de Maele-Sablain met Twirre uit de Haan (België)

30 januari 2013 / Commentaar familie v.d. Maele-Sablain:
Hoi Melanie,
Na een moeilijk begin om onder het zadel te rijden, is er nu na 2 maanden al een hele grote vooruitgang geboekt. Twirre doet het al zeer goed, is rustig en braaf, rijdt zonder problemen samen met andere paarden, m.a.w we hebben er veel plezier aan. Enkel zijn galop moet hij nog leren, maar we zijn ervan overtuigd dat dit ook na wat oefening zal lukken. Hij kent zijn nieuwe baasjes al zeer goed en is zeer lief. Ook met de kindjes is hij braaf. We zijn blij dat we uiteindelijk voor hem gekozen hebben en zouden hem niet meer kunnen missen. Hij voelt zich al helemaal thuis aan de Belgische kust.
Groetjes, Chris, Sarah, Maj, Hayley & Cruz Van de Maele-Sablain
UPDATE 03-10-2013:
Beste Melanie & Co,
Het is nu bijna een jaar geleden in november dat we Twirre bij jullie gekocht hebben. Toen kon hij nog niets… en nu is hij een pracht van een paard geworden!! Hij doet het ondertussen zeer goed onder het zadel, beheerst zijn gangen goed. Hij heeft deze zomer zijn 1e strandwandeling achter de rug, was zeer braaf voor een paard dat nog niet verkeersmak was. In het voorjaar zal hij getraind worden voor de koets en dat zal hij ongetwijfeld ook zeer goed doen. Met andere woorden, we zijn zeer blij met Twirre en krijgen enorm veel liefde terug van hem. (Op de website een foto van zijn 1e wandeling).
Groetjes van familie Van de Maele-Sablain uit De Haan – België

Shelley Heuten met Urania uit De Klinge (België)

28 januari 2013 /
Beste Melanie,
Hierbij eindelijk een foto van Urania. Ik heb haar in augustus bij jullie gekocht. We zijn ondertussen al een paar maanden verder en alles gaat uitstekend met haar! Ik vind haar echt een prachtig paard! Het is wel een paardje met veel pit! Ik vind haar echt zaaaaaalig om mee te rijden! Ze kan echt al heel veel en daardoor leer ik veel bij! Het is wel een paard met karakter dus niet altijd even gemakkelijk! Ze kan elke dag vrolijk op de wei lopen samen met de andere paarden. In de avond gaat ze dan weer veilig de stal in. Ze is ook al dikke vriendjes met mijn andere merrie dus dat is ook heel leuk!
Groetjes van Shelley en hoefjes van Urania!
Left Menu Icon
Stal Doorstap