Live Muziek

Kijk je ook even op onze site www.melenden.nl

2023 …..
2022, Wat was je een mooi muzikaal jaar voor Mel en Den. Er zijn zulke mooie dingen op ons pad gekomen…. O.a. DHN De Hollandse Nieuwe, kampingkitchclub, Corso, Dumpert en Festyland. De optredens zijn stuk voor stuk allemaal een succes en een feest geworden en we mogen overal terugkomen.
Wij hebben zo genoten van dit jaar! Het zal niet meevallen om dit jaar te gaan evenaren, laat staan overtreffen maar we gaan ons best doen! Wij kunnen niet wachten om in 2023 weer onze eigen muziek te gaan maken met het team er om heen…. Wij hebben er onwijs veel zin in!
We gaan knallen en wij wensen jullie allemaal een fijne jaarwisseling! En een gezond, gelukkig & muzikaal 2023!
Liefs Mel en Den


Hoewel de titel en de clip misschien anders doen vermoeden, gaat “Dwergenlied” niet alleen over Den, maar is het een autobiografische tekst van Mel. De rode muts is de rode draad in het project. Vroeger wilden de meeste mensen geen cap op want dat zou stom staan. Mel zei op haar manege: Als nu iedereen een cap op zet, rijden alleen degene zonder voor gek, want zij zijn de buitenbeentjes….. Inmiddels is het dragen van een cap doodnormaal in paardenland en zelfs verplicht geworden.

Mel haar moeder wilde altijd dat Mel er prachtig eruit zag als ze naar school ging en dan had ze opvallende, andere kleren aan als de rest van de klas. Wie anders is valt op en is een buitenbeentje, daarmee een makkelijk doelwit voor pesters en haters. De “Lange lijs” Mel is jarenlang gepest op school. “Dwergenlied” begint met de tekst: “Dit is een lied voor groot en klein”. Dit andante begin van het lied is door Mel zelf gecomponeerd op de piano. Het allegro gedeelte laat iedereen meteen in een polonaise vallen, wat nou precies de bedoeling is van het nummer, mét een rode muts op je kop!

Nu is iedereen gelijk en tevree….

Voor de hilarische videoclip reisden Mel en Den met de bekende SBS 6 cameraman af naar Tirol, om er een clip bij te maken die zowel mooi als komisch is, zoals Mel en Den zelf proberen te zijn….


.

Left Menu Icon
Stal Doorstap