Over ons

Welkom bij Stal Doorstap !!

Deze stalnaam is gekozen omdat hij meerdere betekenissen heeft. Enerzijds hebben wij natuurlijk graag een paard dat goed doorstapt, anderzijds beschrijft de naam de doorstap van een paard bij ons van groen naar L niveau en van de doorstap van het oude baasje naar het nieuwe. Ook onze doorgang na zonneschijn en regen wordt door dit woord omschreven.
Stal Doorstap is de stal van dierenliefhebster Melanie Evers-Mutsers en haar helpers, die zich voornamelijk bezighouden met de (op)fok, het plaatsen en daarna het aanrijden en corrigeren van leuke paarden en pony’s. Dieren met een goed karakter, die gezond zijn en een goed beenwerk hebben bieden wij ter verkoop aan.
Tekortkomingen worden zoveel als mogelijk meegedeeld bij de aankoop. Wij adviseren je zo goed mogelijk, om zo een passende combi te gaan verkrijgen. Melanie heeft op dit gebied meer als 30 jaar ervaring!
Wij proberen de paardensport alom te vertegenwoordigen, door het fokken en opfokken van zeer diverse en verschillende paarden en pony’s. Ons doel is altijd het verkrijgen van een meewerkend, braaf en vriendelijk dier. We corrigeren enkel door middel van beloning. We proberen de aankoopprijzen laag te houden, in jou en ons belang.
Wij zijn sinds juli 2015, de ZEER TROTSE bezitters van een volledige paardenhouderij. Deze, door onze klanten benoemd als paardenparadijs, bestaat o.a. uit een prachtige boerderij met 4 hectare grond waarop de paarden heerlijk kunnen grazen…. We hebben een trainings,- en buitenbak aangelegd, en zijn super dankbaar voor onze, klein maar fijne, binnenbak! We hebben een gerieflijke stal gerealiseerd, waar de paarden elkaar goed kunnen zien en via contactschermen desgewenst met elkaar kunnen neuzen. Ook hebben we een solarium, zodat de spiertjes na het werk worden verzorgd.
We hebben zowel een harde,- als zachte korte- volte -keuringsbak, waardoor keuringen nauwlettend kunnen worden uitgevoerd. We zijn in het bezit van een prachtige I Dots overdekte trainingsmolen voor 8 paarden met een overdekte longeercircel. Voor mensen die van verder weg komen hebben wij een fijn, privé slaapgedeelte, (mét uitzicht op de weilanden) compleet met keuken, douche en wc. Zo kunnen stagiaires, ruiters en bezoekers intern verblijven
Komen jullie gauw eens kijken?
De paarden, pony’s worden bij ons zo perfect mogelijk verzorgd en behandeld. Onbeperkt hooi ten aller tijden en voldoende krachtvoermelanges, veel afwisseling. De erkende paardenarts, tandarts en de hoefsmid brengen zeer regelmatig een bezoek bij ons, waarbij alle dieren worden nagelopen.
Een dikke laag stro ligt in de schone stallen. Een en ander wordt gecombineerd met weidegang. De paarden krijgen een vriendelijk woord en een aai over hun kruin! Wij werken met dieren en zullen derhalve ons geduld niet gauw verliezen. Wij hopen dat jij als nieuwe baas zo mogelijk op dezelfde voet verder gaat!
Left Menu Icon
Stal Doorstap