Paard Registreren

In verband met de nieuwe wet waarbij alle paarden en pony’s geregistreerd moeten worden, het volgende voor Nederland:
Er zijn 23 paspoort uitgevende instanties in Nederland. Je kunt hier je paard laten registreren. Wij pikken hieruit de ICS.
Het registeren van je paard of pony kan heel simpel via deze website (ook als het géén Irish Cob is) :
Ga naar www.ics-nederland.com.
Kijk eerst op “zoeken op Microchip” of het paard reeds in Nederland geregistreerd is.
Zo niet dan: Klik op de knop “inschrijven importpaard” aan de linkerkant van het scherm
Lees en vul de pagina correct in en geef aan dat je geen robot bent.
Je wordt nu doorgeleid naar de betalingspagina, waar je met PayPal of Ideal de verschuldigde € 36,50 over maakt.
Je krijgt een bevestigingsmail met het verzoek om 3 foto’s van het dier aan ICS te mailen. Deze mag je ook naar het 06-nummer appen: 06-42700062 met vermelding van je naam en adres en de naam van het paard.
LET OP: Zij verplichten je niet tot een lidmaatschap en vragen je ook niet het paspoort op te sturen!! Er gaan er veel verloren in de post!
Als zij alle gegevens en de betaling binnen hebben registreren zij het dier (in NL en) op jouw naam en krijg je een eigendomsformulier, een sticker en een certificaat van inschrijving toegestuurd (met jouw foto’s erop als het een Irish Cob is).
Even wat voorbeelden:
  • Vervangend paspoort- als het geïmporteerde paard een paspoort heeft wat overeenkomt met het dier (chipnummer en beschrijving) dan is dat in orde en hoeft deze alleen nog maar in Nederland geregistreerd te worden.
  • Heeft dit dier het paspoort verloren dan is het van belang dat er een vervangend paspoort voor dit dier wordt gemaakt. Dat is Europees toegestaan, dit vervangende paspoort is gewoon geldig, daar is dus niks mis mee. Als het dier door de paspoort uitgevende instantie niet te vinden is in een databank via internet, dan wordt er een vervangend paspoort uitgegeven met een Nederlands EULN nummer. Een vervangend paspoort bevat alleen de belangrijkste identificatie informatie van het betreffende dier en is zonder afstamming.
  • Het verlies van een Carta (vooral bij Spaanse importpaarden) is natuurlijk heel vervelend. Ook voor hen kan hier een vervangend paspoort worden aangevraagd.
Left Menu Icon
Stal Doorstap